"ВЕЛИКОЛЕПНИЯТ ВЕК: КЬОСЕМ" - УПОЯВАТ ФАРИЯ Й СЕ ОПИТВАТ ДА Й НАВРЕДЯТ
Administrator
(0 гласа, оценка 0 от 5)
Оценка на читателите: / 0
Слаба статияОтлична статия 

 

Маргарита хваща човек на Кьосем да слага в храната на дъщеря й средства, които ще й попречат да забременее. Отхвърлената от Силяхтар Естер иска да си отмъсти. Айше и Фария се сбиват пред очите на валиде. Кьосем заплашва принцесата, но тя й казва, че ще разкрие номерата й пред повелителя. Валиде поръчва да упоят натрапницата. След като се събужда, принцесата научава, че майката на любимия й е била в покоите й.

Мурад нарежда да затворят Касъм, където е бил султан Мустафа. Кьосем прави Лялезар придворна дама. Тя съобщава новината за бебето на Фария в харема. Принцесата и валиде влизат в пореден сблъсък. Кьосем признава, че искала да навреди на любимата на сина си, но заради бременността й се отказала.


Гюлбахар продължава да настройва Айше срещу майката на падишаха. Подсказва й да разнесе клюката за Фария из столицата, за да я линчуват на публично място.

Докато преследват Корнелиус, той иска помощ от Синан. Предателят обаче го пробожда в гръб. Гюлбахар намира мъртвото тяло на Зейнел в леглото – знак, изпратен от всемогъщата валиде. Гевхерхан се огорчава като научава, чe Силяхтар има авантюра с Естер. Той й се кълне, че това е история от миналото му. Тя не може да приеме любовта му заради падишаха . Той обаче не иска да се отказва.

Нов проблем надвисва над двореца в следващия епизод на „Великолепният век: Кьосем”. Валиде предупреждава вироглавия си син, че е допуснал грешка с Иляс. Той не бил в Дамаск, а събирал войска срещу повелителя.

Източник: в."ТвСага"

 

 
loading...