"ВЕЛИКОЛЕПНИЯТ ВЕК :КЬОСЕМ" - АЙШЕ И ФАРИЯ СЕ СБИВАТ
Administrator
(0 гласа, оценка 0 от 5)
Оценка на читателите: / 0
Слаба статияОтлична статия 

 

Баязид изпитва срам, но майка му обвинява Касъм и валиде . Атике разказва на Фария за несподелената си любов. Отиват при Естер хатун, за да разберат дали тя не е любимата на Силяхтар. Хадже и Мелике опитват да заблудят повелителя за смъртта на наложницата му. Той обаче не вярва, че тя е крадла и нарежда на най-верния си човек да проведе разследване. Ханифе, приятелка на загиналата разказва всичко на Силяхтар. Той отказва да крие това, което е научил. Кьосем е принудена да признае всичко на повелителя и го моли да пощади живота на брат си.

Корнелиус обещава на Иляс паша да стане везир, ако провокира бунт. Синан обаче не е съгласен и се жалва пред Гюлбахар. Евлия казва на падишаха, че Иляс купува последователи, които да оспорят властта му. Той го изпраща в Дамаск.

Маргарита хваща човек на Кьосем да слага в храната на дъщеря й средства, които ще й попречат да забременее. Отхвърлената от Силяхтар Естер иска да си отмъсти. Айшe и Фария се сбиват пред очите на валиде. Кьосем заплашва принцесата, но тя й казва, че ще разкрие номерата й пред повелителя. Валиде поръчва да упоят натрапницата. След като се събужда, принцесата научава, че майката на любимия й е била в покоите й.

Мурад нарежда да затворят Касъм, където е бил султан Мустафа. Кьосем прави Лялезар придворна дама. Тя съобщава новината за бебето на Фария в харема. Принцесата и валиде влизат в пореден сблъсък. Кьосем признава, че искала да навреди на любимата на сина си, но заради бременността й се отказала.

Гюлбахар продължава да настройва Айше срещу майката на падишаха. Подсказва й да разнесе клюката за Фария из столицата, за да я линчуват на публично място.

Докато преследват Корнелиус, той иска помощ от Синан. Предателят обаче го пробожда в гръб. Гюлбахар намира мъртвото тяло на Зейнел в леглото – знак, изпратен от всемогъщата валиде. Гевхерхан се огорчава като научава, че Силяхтар има авантюра д Естер. Той й се кълне, че това е история от миналото му. Тя не може да приеме любовта му заради падишаха . Той обаче не иска да се отказва.

Нов проблем надвисва над двореца в следващия епизод на „Великолепният век: Кьосем”. Валиде предупреждава вироглавия си син, че е допуснал грешка с Иляс. Той не бил в Дамаск, а събирал войска срещу повелителя.


 
loading...