"ВЕЛИКОЛЕПНИЯТ ВЕК: КЬОСЕМ" - ГОТВЯТ СВАТБА НА ДВЕТЕ СЕСТРИ, ЕДНАТА СЕ САМОУБИВА, А ФАРИЯ НЕ ПУСКА МУРАД ПРИ НОВАТА НАЛОЖНИЦА
Administrator
(1 глас, оценка 5.00 от 5)
Оценка на читателите: / 1
Слаба статияОтлична статия 

 

Кьосем събира шехзаде и дъщерите си на вечеря. Тевхерхан идва с неохота, тя не може да търпи Атике. Тя пита Кьосем за да празнуват сватбата на Атике и Силяхтар ли са се събрали. За всички съобщението за сватбата се явява новина, с изключение на Кьосем и Атике. Никой друг не бил в течение на решението на Султана.

Кьосем отправя новата наложница в покоите на Повелителя. Фария вижда това. Тя нахлува в покоите на Мурад и устройва скандал. Мурад е бесен от нейната дързост, но след това я прегръща.

Кьосем иска обяснение от Мурад по повод на бъдещата женитба на Силяхтар. Тя смята, че неговото решение е неправилно, опасявайки се от конфликтите, които ще последват между сестрите. Защото той трябва да мисли несамо за щастието на Атике, но и на Гевхерхан. Мурад отговаря, че е помислил и за нейното щастие и обявява, че е решил да я омъжи за Кеманкеш. От това решение на повелителя е в шок и Гевхерхан и Кьосем и, разбира се самият Кеманкеш, който не желае и не се е стремил към такъв брак.

Халил паша докладва, че не могат да открият Естер хатун, той смята, че тя вече е убита. Кьосем казва, че в този случай, той е длъжен да донесе нейния труп.

Синан паша се мъчи да изясни с Естер, къде се намира съкровищницата на Кьосем. Тя показва само едно място. Но там хората на Синан паша нищо не откриват-вероятно хората на Кьосем успяват да скрият съкровището, след изчезването на Естер. Синан казва, че сега Естер не им е нужна и могат да я убият. Тя го умолява да не извърша това и разказва тайната на Кьосем – тя отдавна е болна от диабет и скрива това от всички. Синан паша си дава вид, че пуска Естер, но неговите хора я настига и й отсичат главата.

Кеманкеш пристига при Силяхтар и му разказва за женитбата му с Гевхерхан. Той е раздразнен и казва, че сега всички трябва да платят за грешките си – той, Гевхерхан, Кьосем, Атике.

Халил паша донася главата на Естер хатун на Кьосем.


Минават пет месеца

В столицата пристига бащата на Силяхтар Визиргян заде Синан ефенди. Той го посреща много хладно, защото баща му го е предал на османците след смъртта на майка му.

Харемът се готви за двойна сватба. Атике е щастлива. Гевхерхан е обзета от мъка. Всички се събират на верандата на харема. Чакат само Гевхерхан. Тя се появява. Гевхерхан обвинява Мурад, в това, че цял живот е правила така, че той да се чувства доволен и само веднъж е замълчала, за да бъде малко щастлива. Но той не е разрешил това щастие да се случи. Тя пронизва гърдите си с кинжал...

 

 
loading...