"ВЕЛИКОЛЕПНИЯТ ВЕК :КЬОСЕМ" - САМОУБИЙСТВОТО РЕШЕНИЕ ЛИ Е В ЛЮБОВТА?
Administrator
(0 гласа, оценка 0 от 5)
Оценка на читателите: / 0
Слаба статияОтлична статия 

 

Атике се връща в двореца в ужасно състояние. То е забелязано от мадам. В покоите си Атике приготвя отрова, отпива няколко глътки, когато в покоите влиза лализар калфа и й съобщава нареждането на Валиде султан незабавно да отиде в покоите й.

Мурад отива да потушава пожара. Там пристига и Баязид.

В покоите на Валиде Султан се събират всички султанши и шехзаде. Фария забелязва, че с Атике се случва нещо ненормално. Атике изпада в безсъзнание и тя е преенсена в покоите й. Мадам разказва на Фария, че тя е видяла Атике преди пожара и тя е била много разстроена. В покоите й намират пръстен, който е бил пълен с отрова. Те двете карат Атике да повръща.

Пожарът е потушен на сутринта. Кьосем събира всичките, които наблюдават за сигурността на покоите й. Тя се опитва да разбере, кой може да й е откраднал печата. Внезапно Лализар калфа отбелязва, че е видяла Айше султан в покоите на валиде.

Атике идва на себе си. Тя разказва на Фария, че е видяла срещата между Силахтар и Гевхерхан и че тя вероятно иска да отмъсти на двамата за постъпката към нея.


Кьосем идва при Айше. Тя й казва, че някой е открадна печата й и е написал фалшиви писма, събрал е на едно място и е подпалил всичките уважавани хора. Възникналият пожар е убил много хора. Това предателство е предателство спрямо султана Мурад и неговите деца. И ако Айше има да й казва нещо, да го направи веднага. Да го направи до връщането на Мурад в двореца.

Кьосем обвинява Гюльбяхяр в заговор срещу държавата и трона на султан Мурад, в кражба на печата и подпалването на столицата. Гюлбахар отрича всичко. Кьосем не й вярва, но засега не може да докаже нейната вина.

Баязид се връща в двореца, заедно с Мурад. Той разказва на майка си, че някаква жена обвинява Мурад в това, че той не може да управлява държавата и да защитава народа, затова е по-добре на трона да застане шехзаде Баязид. Сега вече Мурад ще го гледа с подозрение на него. Затова забранява на майка си да се среща със Синан паша.

 
loading...