Ева и Адам

Списание за филми и забава

  • Увеличете шрифта
  • Шрифт по подразбиране
  • Намалете шрифта


БРЕМЕННОСТ В ПО-КЪСНА ВЪЗРАСТ. ОБИЧАЙНИ ПРЕГЛЕДИ

Administrator
(0 гласа, оценка 0 от 5)
Оценка на читателите: / 0
Слаба статияОтлична статия 

Обичайни прегледи при бременност в по-късна възраст

Ултразвук. Как се извършва прегледа?

Чрез ултразвука се определя положението и големината на плода и откога са започнали промените у вас; разположението и големината на плацентата и появата на влакнест тумор. По добре намазания със специален гел корем, се приплъзва уред, наподобяващ микрофон. Отразените звукови вълни възпроизвеждат картината на плода. Обикновено лесно се вижда как бие сърцето на плода. Данните от размерите на плода, уловени чрез ултразвука, се въвеждат в компютър и той изчислява кога е терминът ви. Изчислението се базира на данни за четиридесет седмична бременност. Прегледът ще убеди и лекаря и вас дали всичко е нормално.

Пукване на амниона. Причини за това изследване

Пукване на амниона (най-вътрешната обвивка на зародиша, която обгръща околоплодната течност) обикновено се прави между четиринадесетата и осемнадесетата седмица от бременността. Чрез това изследване могат да се узнаят много неща, но обикновено то се свързва със синдрома на Даун. Рискът да родите дете със синдром на Даун се увеличава с годините. На двадесет и пет годишна възраст опасността е 1:1205, а на тридесет и пет - 1:365. Сега медицината препоръчва на всички, прехвърлили тридесет и петгодишна възраст, да извършат изследване. Ако липсват генетични заболявания във вашето ceмейство или в това на партньора ви, и вие не сте раждали дете с генетично увреждане, вероятно всичко ще е наред. Процедурата е проста. Като използва ултразвук за ориентация, лекарят вкарва дълга тънка игла през корема в матката и извлича със спринцовка малко от околоплодовата течност. Тази течност се изследва. Резултатите обикновено са известни след около три седмици. Повечето жени изчакват периода, изпълнени с напрежение. Добре е през този период да споделите всичко, което ви вълнува с партньора или ваши близки, така ще успеете да свалите малко то напрежението.

Проба от хориона

Чрез проба от хориона (обвивката на зародиша, чрез която той получава кислород и хранителни вещества и отделя въглеокис и продукти от обмяната на веществата) има възможност  да бъдат открити хромозомни и други генетични увреждания в по-ранен стадий от пукването на амниона. Пробата се извършва между десетата и петнадесетата седмица от бременността. Едно от големите и предимства е, че резултатите са налице преди бременността видимо да проличи. Ако е необходимо да я прекъснете, може да стане без много шум. На този етап абортът е сравнително лесен, а възстановяването - по-леко. При желание да имате дете, не се налага да чакате дълго, за да опитате отново да забременеете. Пробата включва изследване на най-ранно образуваната плацента. Обикновено резултатите са налице след десет-четиринадесет дни.

 

loading...

Adsterra