Ева и Адам

Списание за филми и забава

  • Увеличете шрифта
  • Шрифт по подразбиране
  • Намалете шрифта


ИНТЕРТРИГО

Administrator
(0 гласа, оценка 0 от 5)
Оценка на читателите: / 0
Слаба статияОтлична статия 

Какво пердставлява интертриго?

И н т е р т р и г о т о (запарването, подсичането) представлява зачервяване с лек оток на кожата на местата, където има запарване - кожните гънки на шията, под мишниците, слабините и седалищата.

Симптоми на интертриго

В по-тежките случаи кожата става влажна, със свличане на повърхностния слой на някои места и понякога с поява на точици кръв. Подсичането е по-често у деца с нежна, чувствителна кажа, с изразена склонност към кожни възпаления. От значение е и недостатъчната хигиена, нередовното къпане и подсушаване.

Причини за интертриго

Благоприятни условия за запарване и подсичане са непромокаемите гащички от изкуствена материя, които улесняват майката, но влошават хигиената на детската кожа. Към възпалението може да се добави действието на ми кроорганизми или гъбички.

Лечение на интертриго

Лечението на интертригото изисква добра хигиена, оставяне на детето голичко за няколко минути при всяко подсушаване, да се проветрява кожата, мазане на подсечените места с бадемово или маслиново масло. При по-тежки случаи се обърнете към лекаря, който ще ви предпише подходящо мазило. Важно е да не допускате появата на интертригото, като опазвате добра хигиена и подсушавате често кърмачетата.

 

Adsterra


loading...

Adsterra