СЛУЗ В ИЗПРАЖНЕНИЯТА
Administrator
(0 гласа, оценка 0 от 5)
Оценка на читателите: / 0
Слаба статияОтлична статия 
Органи и системи - Симптоми
Написано от Administrator   

Каква е причината за слуз в изпражненията?

Изпражненията обикновено съдържат малко количество слуз. Когато обаче, слузта е в големи количества причините могат да бъдат различни. Например слуз в изпражненията е чест симптом на синдрома за раздразнено дебело черво, язвен колит, болестта на Крон. Бактериална инфекция, анални фисури, или запушване на червата също могат да дадат подобен симптом.

Какво представлява слузта в изпражненията?

Слузта е ясно, бяло или жълто вещество, с консистенция на желе, произвеждано от мембрани  на дебелото черво. Слуз се произвежда и от други органи като белите дробове, където тя захваща чуждите частици при вдишване. В червата слузта защитава вътрешната им стена и спомага за облекчаване на преминаването на изпражненията.

Язвен колит и синдром на раздразнителното черво

Когато слуз мембраната на червата се възпалява и се появяват язви. Тези язви кървят и образуват  гной и слуз, които преминават в изпражненията.

Бактериална инфекция

Бактериалната инфекция може да предизвика слуз в изпражненията. Бактериалната инфекция дава симптоми като диария, треска, коремни спазми. Някои бактериални инфекции преминават самостоятелно, докато други могат да бъдат сериозни и да изискват лечение с антибиотици.

Запушване на червата

При запушването на червата наблюдаваме тежки симптоми като запек, тежки крампи, подуване на корема, повръщане както и слуз в изпражненията.

При запушване на червата се изисква лечение в болницата.

Слузта в изпражненията не винаги е повод за тревога, но при определени условия, когато имаме и друго заболяване трябва да се спомене на лекаря за този симптом.

 

Добави коментар


Защитен код
Обнови

Последен член

Последни коментари

Мнения

Онлайн потребители

0 users and 7 guests online
Facebook API keys need to be provided to have Facebook connect work

Histats