Ева и Адам

Списание за филми и забава

  • Увеличете шрифта
  • Шрифт по подразбиране
  • Намалете шрифта


Диети

Настройки на групата

Диети
Информация за групата
Категория:
Име:
Диети
Създадена на:
Понеделник, 05 Юли 2010
Създател:

Описание

Диетите са в основата на живота на много хора. Самата аз често се подлагам на диета. В момента правя диетата на д-р Пиер Дюкан. Каня всички, които имат интерес към тази тема да се присъединят към мен.
Събота, 17 Юли 2010 от Margi

Защо влакнините в овесените трици толкова важна съставка от диетата за отслабване на д-р Пиер Дюкан?
Това е тяхното свойство да се напояват с вода. Разтворимостта на овесените влакнини е една от най-големите. Те увеличават обема си до 40 пъти. Това тяхно уникално свойство  на овесените  трици им дава възможността да  бъдат като вид пълнеж в стомаха.
Свойството им се проява именно в стомаха. Това е добра новина за всички, които са решили да отслабват. Механичното засищане, което те създават влияе върху количеството и желанието за поемане на храна при всяко хранене.
Как се формира усещането за ситост?
Стомахът се разпъва, когато е пълен, нервните разклонения, намиращи се по него, предават информация на мозъка за ситост, твърди д-р Пиер Дюкан  и ние вече спираме да се храним.
На тази база е създаден и известния силиконов пръстен на стомаха, която да "предизвиква" това  усещане. Така стомахът може да се запълни само с няколко хапки и така мозъка да бъде заблуден , че вече сме достатъчно сити.
Как овесените трици успяват да залъжат стомаха и да създадат усещане за засищане?
Разтворимостта на влакнините вършат чудеса. Необходими са само няколко супени лъжици овесени трици, за да запълнят стомаха. Както споменахме, влакнините в овесените трици увеличават обема си до 40 пъти. Ако приемем, че 3 супени лъжици овесени трици увеличат обема 25 пъти, това прави близо около килограм, което е една маса, заемаща доста голяма част от стомаха, твърди д-р Пиер Дюкан.

Понеделник, 05 Юли 2010 от Margi

Дискусии

Последен отговор от Margi на Петък, 25 Януари 2013

Албуми със снимки

Все още няма създадени албуми.

Видео

Няма добавени клипове

Adsterra


loading...